Gyermekkorom óta körülvettek a különféle természetes növényi alapanyagú textilek, lenszövetek, pamut és len csipkék, mivel édesanyám varrónőként dolgozott. Mindig is szerettem az anyagok tapintását, a különböző textúrákat, a boltokban is sokszor inkább a különleges anyagminőségek ragadtak meg, mint az éppen divatos fazonok és színek.

Első gyermekem születése után kellett valami, amibe az alkotó energiáimat fektethettem, ekkor újrakezdtem a kötést és horgolást. Hamarosan elmélyültem a különféle szálak és fonalak világában, jött a kézzel-rokkán fonás, majd végül a szövés. És itt megtaláltam önmagamat! Azonnal éreztem, hogy én hosszú távon és aktívan is ezzel akarok foglalkozni!

Ahogy egyre többet szőttem, megismertem a különféle alapanyagokat, azok viselkedését a szövetben. Ismét megragadtak a természetes növényi alapanyagok, főként a len. Többet szerettem volna foglalkozni vele, de szembesülnöm kellett vele, hogy kifejezetten nehézkes hozzájutni, éppen akkoriban szűnt meg a hazai lengyártás utolsó üzeme is.

Elhatároztam, hogy felkutatok jó minőségű len szerte Európából, hogy kisebb mennyiségben is elérhetővé tegyem a hazai szövős közösség számára. Így jött létre a LenFonal.hu.

Kellemes böngészést az oldalon és sok örömet kívánok a fonalak felhasználásához!

Bicsák Rita